НОВИНИ 2024

19-02-2024

Традиции се създават и се спазват. Ние от ПГ "Златица" за втора поредна година в деня на обесването на Васил Левски - 19 февруари - посещаваме златишкия метох, където той се е крил,  и поднасяме венец в негова памет. Момчетата представиха и рецитал със стихове за за Левски пред своите съученици. Прекланяме глави пред живота и делото на Апостола, които са нескончаем урок по родолюбие. 

В ПАМЕТ НА ЛЕВСКИ

В малката зала на НЧ"Христо Смирненски-1889" се проведе музикално-поетична вечер, посветена на годишнината от обесването на Васил Левски. Участници в програмата бяха ученици от ПГ "Златица" от 8 до 12 клас, които представиха рецитал със стихове за Апостола. Прекрасни бяхте момчета,  достойни последователи на Дякона Левски. 

"ЕНЕРГИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО"

Във втори кръг на състезанието „Енергия за бъдещето“ участваха нашите момичета Пепа Балова и Милена Маринова. Състезанието се организира от Електрохолд България ЕООД, които са партньори на ПГ "Златица" в дуалната система на обучение. 

14 ФЕВРУАРИ 2024

Днес е 14 февруари и в ПГ "Златица" Валентин и Валентина от 8 клас подариха сърце-валентинка на всички, за да не остане никой без празничен подарък. Водещите на състоялото се по-късно тържество, припомниха обреда за зарязването на лозята, а Огнян символично отряза лозовите пръчки. С рецитал отбелязахме и св. Валентин. Директорът на училището поздрави присъстващите. Имаше празничен коктейл, за който се бяха погрижили преподавателите. Част от лакомствата и напитките са осигурени от г-н Симо Симов, за което благодарим! 

ПРЕМИНАВАМЕ В ОРЕС, ЗАРАДИ ГРИПА

Във връзка с обявената грипна епидемия в Софийска област от 01 до 07 февруари 2024 год. /включително/ със Заповед на Министъра на образованието и науката се въвежда обучение от разстояние в електронна среда.