Посещение в Народното събрание

Дата на публикуване: 17.12.2019 08:29:02

За втора поредна година  ученици от Професионална гимназия  „Златица”  бяха гости  в Парламента на Република България по покана на народния представител Васил Цветков.

По време на срещата младежите се запознаха с дейността на законодателната институция.  Учениците имаха възможността да разгледат обстойно сградата отвътре, да се запознаят с реда в Пленарната зала, да задават въпроси и да изразят своите гледни точки от трибуната. А също така разпитаха и за законотворческия процес, дейността на депутатите по комисии и начина, по който протича седмицата на един народен представител. Те  проявиха любопитство и жажда за знания и поискаха да разберат и как депутатите работят с колегите си от различни парламентарни групи. Г-н Цветков беше подготвил интересен казус, върху който да помислят учениците. Отправи предизвикателство към тях като им предложи за гласуване закон за увеличаване на училищните  ваканции. Предложени бяха различни  и разнообразни идеи от учениците. Целта на предизвикателството беше да се покаже колко трудно е обмислянето и гласуването на всеки един закон.

От Професионална гимназия "Златица" благодарим на г-н Цветков за поканата, за добрата организация, топлото посрещане и ползотворната, полезна, интересна и вдъхновяваща среща! А също така и на община Златица в лицето на кмета - инж. Стоян Генов за отпускането на безплатен училищен автобус!